חיפוש
חיפוש

סדנאות קיורטוש – סדנת אפייה להכנת עוגה הונגרית מסורתית

עזרה בתכנון הטיול לבודפשט? השאירו פרטים 👇

סדנאות קיורטוש – סדנת אפייה להכנת עוגה הונגרית מסורתית

רכה ונימוחה להפליא, אין זה פלא שעוגת הקיורטוש ההונגרית, מפורסמת בכל העולם. עם תוספת של קינמון וסוכר, הקיורטוש היא עוגה נמכרת מאד במדינה ובבירה עצמה, כזו שהמתכון שלה עובר מדור לדור. מדובר במסורת של שנים והכנתה מתאימה גם לאפייה הביתית. אם אתם מכירים אותה וגם אם לא, תוכלו ללמוד את הדרך הנכונה להכין אותה במסגרת סדנא מהנה במיוחד עם המומחים.

הכירו את העוגה המסורתית של הונגריה – הקיורטוש

עוגת הקיורטוש, או "עוגת ארובה" (בשל המראה שלה) היא מאפה הונגרי מסורתי, המלווה את המקומיים לא מעט שנים. מדובר במאפה מתוק בצורת גליל חלול, המצופה לרוב בסוכר ובקינמון. הוא עשוי מבצק שמרים מסוג בריוש והוא מתבסס על רצועות ארוכות של בצק, אותן כורכים סביב גליל מעץ. לעוגה החלולה הזו יכולות להיות תוספות רבות ושונות. הנפוצות ביותר הן סוכר, קינמון, אגוזי מלך, שקדים ואבקת קקאו. באופן מסורתי מבשלים את הקיורטוש על גחלים לוהטות ואש פתוחה, מה שנותן לעוגה קרום פריך ונפלא וצבע חום זהוב ויפה.

הקיורטוש נוצרה על ידי אוכלוסייה הונגרית, המתגוררת בטרנסילבניה, רומניה. בתרגום חופשי, משמעות השם קיורטוש הוא ארובה, בדיוק כפי שהיא נראית. את הקיורטוש אפשר למצוא במדינות מזרח אירופה, ובייחוד בהונגריה, רומניה וצ'כיה. בכל מקום הקיורטוש קיבלה שם אחר והיא פופולארית מאד בירידים, בפסטיבלים, בשווקי הקיץ וגם בשווקי חג המולד. למרות שמדובר בעוגה עתיקה מאד שנוצרה לפני יותר מ-500 שנה, היא הפכה למבוקשת ומפורסמת מאד ברחבי העולם באמצע המאה ה-20.

טעמה של הקיורטוש מזכיר מאד לחם מתוק בעל מרקם אוורירי. העוגה נאפית באופן מסורתי על להבה פתוחה והיא בעלת קרום פריך. הטעם משתנה בהתאם לתוספות שמפזרים מעל הבצק. באופן מסורתי משתמשים בתערובת של סוכר, קינמון ואגוזי מלך טחונים. וריאציות אחרות כוללות פתיתי שקדים, אגוזי לוז, אבקת קקאו, שוקולד ועוד. ניתן להכין את העוגה גם בתצורת חרוט. החרוט יכול להכיל כל סוג של מילוי, כמו גלידה, נוטלה, שוקולד או קרם כלשהו.

שאלות ותשובות על סדנת קיורטוש

הסדנא נמשכת כ-45 דקות.

ללמוד לאפות קיורטוש בהתבסס על מתכון סודי, ללמוד את ההיסטוריה של הקינוח ההונגרי המפורסם ביותר בעולם ולקבל תעודת סיום על שמכם. זוהי הזדמנות נפלאה להיות קונדיטור לקצת פחות משעה ולחוויה מיוחדת במינה.

נקודת המפגש, כמו גם המקום שבו נערכת הסדנא, היא ב – Katónéni Finomságai Downtown Chimney Cake Shop.

מומלץ מאד לנעול נעליים נוחות וגם בגדים נוחים.

הסדנא מתאימה לגילאי 10 ומעלה. היא איננה מותאמת לאנשים עם בעיות התניידות.

אהבת? נא לדרג
תוכן עניינים

מידע שאסור לפספס

חיפוש

אסור לפספס

מרחצאות חמים

קולינריה

דילוג לתוכן