חיפוש
חיפוש

פעם ראשונה בבודפשט – כל מה שחשוב וכדאי לכם לדעת על העיר

עזרה בתכנון הטיול לבודפשט? השאירו פרטים 👇

פעם ראשונה בבודפשט – כל מה שחשוב וכדאי לכם לדעת על העיר

נהר הדנובה (Danube River), מקור השראה לאמנים רבים, חילק את בודה ופשט, שתי עיירות גדולות שהפכו לעיר אחת בשנת 1873. כיום, בודפשט, היא אחת מערי הבירה החשובות ביותר באירופה ויעד תיירותי, המושך אליו המונים, לרבות לא מעט ישראלים. גשרי ברזל עצומים מצטרפים לשתי הגדות, בודה, הרובע המלכותי הרשמי ואזור המגורים האלגנטי ביותר עם פשט, הלב המסחרי והפיננסי של העיר.

אם אתם מגיעים בפעם הראשונה לביקור בבודפשט, מומלץ לכם לחקור את רחובותיה ההיסטוריים של העיר, כדי לגלות מדוע בודפשט נקראת פנינת הדנובה ומדוע מעל לשבעה מיליון תיירים מבקרים בה מדי שנה. בירת הונגריה, כך סביר להניח, תרתק אתכם בכל רגע נתון ותציע לכם חוויה נפלאה של חופשה.

הסופר הפולני וזוכה פרס נסיך אוסטריה, קלאודיו מגריס, תיאר את בודפשט כפנינת הדנובה לאחר שטייל בה. ואכן, בודפשט מפתיעה בכל רגע נתון ומציע משהו שהוא קצת אחר, בהשוואה לבירות אירופאיות אחרות. אז, נכון, היא פחות אלגנטית ו"אגדתית" מפראג, למשל, אך היא בהחלט מציעה גם היא יופי נהדר מאחורי חזיתות המבנים הישנים שבה, אווירה נפלאה וגם תושבים מקומיים אדיבים וידידותיים במיוחד. יש בעיר שילוב של מזרח ומערב אירופה ותודות לצעירים שבה, הופכת העיר לתוססת, דינאמית, צבעונית ותזזיתית מאד.

ברוכים הבאים לעיר היפה – עובדות חשובות ומידע שימושי

בודפשט היא עיר הבירה של הונגריה. זוהי העיר החשובה ביותר במדינה שהפכה עם השנים ליעד תיירותי עיקרי באירופה. עם כמעט 2 מיליון תושבים, זוהי גם העיר התשיעית בגודלה באירופה מבחינת אוכלוסייה. באזור המטרופולין של בודפשט מתגוררים למעלה משלושה מיליון תושבים. נהר הדנובה הוא הנהר השני בגודלו באירופה, אחרי הוולגה (Volga). הדנובה חוצה את אירופה ממערב למזרח ומתפרש על פני גרמניה, שם הוא נובע. הוא גם חוצה את אוסטריה, הונגריה ורומניה. כמו נהרות גדולים רבים אחרים, הדנובה חילקה את בודה ופשט, שתי ערים נפרדות שאוחדו לכדי עיר אחת בסוף המאה ה-19.

החנויות בבודפשט פתוחות בדרך כלל בימי חול בין השעות 10:00 בבוקר ועד 18:00 לפנות ערב. בשבתות הן פתוחות החל מהשעה 10:00 בבוקר ועד 13:00 בצהריים. חנויות רבות פתוחות עד מאוחר יותר בימי חמישי. בכל שכונה בעיר יש חנויות, הפועלות 24 שעות ביממה.

בודפשט למטייל הישראלי
בודפשט למטייל הישראלי

מזג האוויר האופייני לעיר

נהר הדנובה עובר, כאמור, דרך בודפשט, מה שאומר שהאקלים של העיר הוא יבשתי ולח. רמת הלחות הגבוהה גורמת גם לכך שהטמפרטורות בקיץ מרגישות חמות יותר מכפי שהן באמת, ואילו בחורף מרגישות קרות יותר. באופן כללי, הטמפרטורות בבודפשט מעט גבוהות יותר מאלו של פראג, ועם ממוצע של גשמים רבים יותר.

החורף בבודפשט הוא קר מטד. במהלך החודשים ינואר ופברואר, הטמפרטורות נעות בין (-1) מעלה לבין 1 מעלה, אך הן יכולות להגיע גם ל – (14-) מעלות. הממוצע הוא בין 1 מעלה ל-4 מעלות בחודשים הללו, הנחשבים לשיא החורף. לאחר הקיץ, הגשמים מתחילים והם חזקים מאד, כך שלעיתים אפילו יורד שלג.

הקיץ בעיר יכול להיות חם מאד. הטמפרטורות הממוצעות בעיר בחודשים יולי ואוגוסט הן 20 מעלות, אמנם, אך בודפשט סובלת לעיתים גם מגלי חום עם שיא של למעלה מ-30 מעלות. למרות שרמות הלחות בדרך כלל נמוכות יותר בחודשים החמים של השנה, הן יכולות להיות גם גבוהות ובלתי נסבלות בחודשי הקיץ. גשם שכיח מאד בתקופה הזו של השנה.

לאור הנתונים מעלה, התקופה הטובה ביותר לבקר בבודפשט היא בחודשים מאי או ספטמבר. הדבר רלוונטי למטיילים שרוצים להימנע מחום מוגזם או מהקור המקפיא, האופייני לעיר בחודשי החורף הקרים מאד. במאי וגם בחודש ספטמבר אפשר להסתובב בשרוולים קצרים במהלך היום, ואילו בלילה ללבוש עליונית מחממת או ז'קט כשמתחיל להיות קריר.

עלויות של תייר ממוצע

העלויות היומיות לביקור בבודפשט אינן גבוהות כמו אלו, האופייניות לערי הבירה האחרות באירופה. אמנם מדובר בעיר תיירותית ובירה גדולה וחשובה באירופה, אך עדיין היא זולה במעט מהאחרות. אפשר לאכול ארוחה טובה במסעדה במחיר של 10 אירו, למשל, או לצאת לשייט על הדנובה, כולל ארוחה, במחיר של 40 אירו לערך. ואם במסעדות עסקינן, מתן טיפ הוא חלק מהתרבות ההונגרית והוא הרבה יותר מרכזי וחשוב מבשאר המדינות האירופאיות. הטיפ אפילו נפוץ עד כדי כך שאנשי מקצוע כמו רופאים, למשל, מצפים אף הם לקבל טיפ. חלק מהמסעדות בבודפשט כוללות את הטיפ ישירות בחשבון. אם הוא לא כלול, הטיפ הסטנדרטי הוא בין 10 אחוז ל-15 אחוז מהסכום הכולל (בדומה למקובל בישראל).

חגים שנחגגים בעיר

ישנם מספר חגים לאומיים ודתיים שנחגגים בעיר ומשפיעים באופן ישיר על האירועים, הנערכים בה, כמו גם על שעות הפתיחה של מקומות ציבוריים ותיירותיים שונים. ב-1 לינואר מציינים המקומיים את השנה האזרחית החדשה, כאשר יום לפני, ב-31 לדצמבר, עושים זאת בחגיגות גדולות עד השעות הקטנות של הלילה (או הבוקר). 15 במרץ הוא יום הזיכרון למהפכת 1848 ואילו ה-1 במאי הוא יום הפועלים. ב-20 לאוגוסט מציינים בעיר את יום העצמאות ואת יום סטפן הקדוש, המייסד של הונגריה. ב-23 באוקטובר מציינים בעיר את יום הזיכרון למהפכת 1956 ואילו ב-1 בנובמבר את יום כל הקדושים. 25 בדצמבר הוא חג המולד.

איך מתניידים בעיר

התחבורה הציבורית בבודפשט, וכיאה לעיר מרכזית, גדולה ומתויירת כל כך, בהחלט עונה על צרכים רבים והיא מציעה מבחר רחב של אפשרויות, כמו אוטובוסים, חשמליות, מטרו ועוד. כל אלה מבטיחים רמת דייקנות גבוהה, תדירות גבוהה ונסיעה נוחה ונעימה. תוכלו לטייל בבודפשט ברגל ולהכיר אותה לעומק גם מבלי להשתמש בתחבורה הציבורית שלה, אבל אם אינכם רוצים לעשות זאת, ומכל סיבה שהיא, או אולי הזמן שלכם בעיר הוא קצוב, תוכלו להיעזר באחד מתוך שני קווי חשמלית ואחד מתוך ארבעה קווי מטרו כדי להגיע בקלות לנקודות העניין המרכזיות של בודפשט.

מטרו

למטרו של בודפשט יש ארבעה קווים והם קלים יחסית לשימוש. שלושה מתוך ארבעת קווי המטרו מצטלבים רק פעם אחת, בכיכר דיאק פרנץ (Deak Ferenc Square). לפני העלייה למטרו, עליכם לאמת את הכרטיס שלכם באחת ממכונות האימות הכתומות. כרטיס בודד תקף רק לנסיעה בכיוון אחד. המשמעות היא שאסור לכם לשנות קווים. עליכם לאמת כרטיס בודד נוסף אם אתם רוצים לקחת קו מטרו אחר. יתרה מכך, נסיעה חד פעמית תקפה ל-80 דקות ביום, או 120 דקות בלילה.

הקו הצהוב, קו 1, עובר מ – Vorosmarty ter אל Mexikoi ut. הוא עוצר במספר נקודות ציון ומוזיאונים, מה שהופך אותו לשימושי מאד בקרב תיירים רבים. זהו אחד הקווים הקלים ביותר לנסיעה, שכן הוא לא עמוק כל כך ולכן לא תצטרכו לרדת מדרגות רבות כדי להגיע לתחנה. בנוסף, התחנות שלו מקושטות באופן קצת אחר, מה שהופך אותו לשונה מאד. הקו האדום, קו 2, חוצה את בודפשט מ – Deli Palyaudvar של בודה לכיכר Ors Vezer של פשט. התחנות השימושיות בקו הזה לתיירים הן היכן שנמצא הפרלמנט ההונגרי – כיכר קוסות' (Kossuth), כיכר באתיאני (Batthyany), שהיא גם תחנת המטרו של מבצר הדייגים ואסטוריה, התחנה הקרובה ביותר לבית הכנסת הגדול. הקו הכחול, קו 3, מציע לכם מסלול שימושי מאד אבל רק אם אתם לוקחים את האוטובוס 200E משדה התעופה למרכז העיר. היעד הסופי של האוטובוס הוא Kobanya-Kispest, שהיא תחנת המטרו הראשונה של קו 3. קו זה עוצר גם באולם השוק הגדול – Kalvin Ter. הקו הירוק, קו 4, החל לפעול בשנת 2014, והוא עובר לאורך 7 ק"מ. הוא מחבר בין שתי תחנות הרכבת המרכזיות בעיר: תחנת הרכבת קלטי (Keleti) ותחנת הרכבת קלנפולד (Kelenfold).

באשר ללוחות הזמנים – המטרו של בודפשט פועל מהשעה 04:30 לפנות בוקר ועד 23:00 בלילה. הרכבות עוברות בכל 2 עד 15 דקות, בהתאם לשעה ביום ובלילה.

תעריפים – חברת התחבורה הציבורית של בודפשט, BKK, מנפיקה את אותם כרטיסים וכרטיסי נסיעה לכל מערכות התחבורה בעיר. התעריפים אינם משתנים ונשארים קבועים.

חשמלית/טראם

החשמלית של בודפשט היא דרך מצוינת להתנייד בעיר. היא פופולארית מאד בקרב ילדים וקווים רבים מציעים נסיעה פנורמית יפה באזור מרכז העיר. לבודפשט יש למעלה מ-40 קווי חשמלית, העוברים ברחבי המרכז ההיסטורי שלה. קו 2 בחשמלית עובר לאורך גדת הנהר של פשט ומציע נופים נהדרים של הדנובה וגבעת בודה. המסלול עובר ליד גשר השלשלאות, הפרלמנט ההונגרי, אולם השוק המרכזי ונקודות ציון נוספות בגדה המזרחית. קווי החשמלית 19 ו – 41V נוסעים לאורך גדת הנהר של בודה, בדומה לחשמלית מספר 2, אבל בחלק המערבי של העיר. הקו הזה מקשר את Batthyany ter (כנסיית אנה הקדושה) עם גבעת גלרט. אם תרדו בתחנה הזו, תוכלו לעצור בספא גלרט (Gellert Spa), אחד המרחצאות התרמיים המפורסמים ביותר בבדופשט. קווי החשמלית 4 ו-6 תמיד עמוסים בנוסעים. יש הטוענים כי קווים אלה נושאים את מספר הנוסעים הגדול ביותר באירופה. שני הקווים הללו אינם שימושיים במיוחד עבור התיירים.

באשר ללוח הזמנים – החשמליות של בודפשט פועלות מהשעה 04:30 לפנות בוקר ועד 23:00 בלילה. הקווים החשובים ביותר פועלים בתדירות של כל 5 עד 10 דקות.

אוטובוסים

לבודפשט יש למעלה מ-200 קווי אוטובוס, המגיעים לרוב חלקי העיר, אך למרות הרשת הענפה שלה, הדרכים הקלות ביותר להתנייד במרכז העיר הן בחשמלית או במטרו, תוך הימנעות מהפקקים של העיר. האוטובוסים המקומיים השימושיים ביותר לתיירים הם הקווים 16, 16A ו – 116. שלושת הקווים הללו עוברים מפשט למחוז הטירה. המסלולים חוצים את גשר השלשלאות ועוצרים בארמון המלכותי, בכנסיית מתיאס, במצודת הדייגים ובמוזיאון ההיסטוריה של בודפשט. כמו בעיר פורטו שבפורטוגל, נהגי האוטובוס בעיר נוטים לנהוג במהירות גבוהה, גם כשהם מטפסים ברחובות הצרים של בודה, ולכן מומלץ להחזיק חזק במושב בזמן הנסיעה. רגע לפני ההגעה שלכם לתחנה, לחצו על הכפתור שליד דלת היציאה אם אתם הנוסעים היחידים שיורדים, אחרת נהג האוטובוס לא יעצור.

באשר ללוח הזמנים – האוטובוסים העירוניים בבודפשט פועלים בין השעה 04:30 לפנות בוקר ועד 23:00 בלילה לערך. הם עוברים בכל 10 עד 20 דקות. יש בעיר גם אוטובוסי לילה, שפועלים לאחר שרוב אמצעי התחבורה בעיר מפסיקים לעבוד. אוטובוסי הלילה של בודפשט פועלים מהשעה 23:00 בלילה ועד 5 לפנות בוקר.

טרוליבס

בבודפשט פועלים מאז 1949 הטרוליבוסים, שהם שילוב של אוטובוס וחשמלית, אותם תוכלו למצוא בפאתי העיר. רשת הטרוליבוסים מורכבת מ-15 קווים, הממוספרים בספרות בין 70 ל-83. אמצעי תחבורה זה איטי יותר מאוטובוס או חשמלית, מכיוון שהוא מאט בדרך כלל ולעיתים נכבה בטעות כאשר הוא מטפס על רחובות צרים ותלולים. כאשר אתם מתקרבים לתחנה שלכם, זכרו ללחוץ על הכפתור שנמצא ליד הדלת כדי להתריע בפני הנהג שברצונכם לרדת. קו הטרוליבוס הראשון נחנך ב-16 בדצמבר 1933 והוא נהרס כליל בשנת 1944 לקראת סוף מלחמת העולם השנייה. בדצמבר 1949 קו הטרוליבוס מספר 70 החליף את קו החשמלית מספר 10. הקו הזה קיבל את המספר 70 כדי לציין את יום הולדתו ה-70 של סטלין. במהלך השנים הבאות, העיר יצרה מספר נתיבי טרוליבוס אחרים כדי להחליף את קווי החשמלית שעברו ברחובות הצרים ביותר של העיר. בסוף שנות ה-60  החלה הממשלה להחליף את הטרוליבוסים הישנים באוטובוסים העירוניים, אך ההחלטה בוטלה בשנות ה-70 בעקבות עליית מחירי הדלק. במהלך שנות ה-90 ובתחילת המאה ה-21, בודפשט קנתה טרוליבוסים חדשים, אולם המצב הכלכלי מנע את הקמתם של קווים חדשים. כיום הטרוליבוסים עדיין פעילים ולמרבה המזל לא החליפו לחלוטין את כל קווי החשמלית.

רכבת פרברית

רכבת הפרברים של בודפשט, ה – HEV,היא הדרך הטובה ביותר להגיע לפאתי העיר ולעיירות הסמוכות, ישירות מהמרכז ההיסטורי של בודפשט. בדרך כלל אלה הם התיירים שמשתמשים ברכבות האלו כאשר הם רוצים לבקר בנקודות ציון הממוקמות בפאתי העיר, כמו העיר הרומית העתיקה בבודפשט. הקו הכולל עצירה ב – Aquincum עובר מ – Batthyany ter ל – Szentendre. קו הפרברים שעובר מ – Ors Vezer tere הוא גם פופולארי מאד בקרב המבקרים, שכן הוא עוצר ב – Godollo, כפר בארוק קטן המאכלס ארמון מלכותי יפהפה, הנקרא Godollo Palace. הרכבות הפרבריות פועלות כל 10 עד 30 דקות, בהתאם לשעות היום ולקווים השונים. הן מתחילות את פעילותן מדי יום בשעה 04:30 לפנות בוקר ומסיימות בחצות. אם אינכם נוסעים רחוק מאד ממרכז העיר, תוכלו להשתמש באותם כרטיסי נסיעה המשמשים אתכם גם במטרו, בחשמליות ובאוטובוסים העירוניים של בודפשט. יחד עם זאת, אם אתם רוצים להמשיך רחוק יותר, תצטרכו לשלם תוספת. ניתן לרכוש את הכרטיסים לרכבת בכל תחנת רכבת.

מוניות

המוניות בבודפשט זולות יחסית והן דרך נוחה ומהירה להתנייד בעיר. תעריפי המוניות אינם קבועים וכל חברת מוניות קובעת את התעריף שלה. אם אתם מתקשרים לתחנת המוניות, המחיר לקילומטר זול ב – 5 אחוז עד 10 אחוז, בהשוואה לעצירת מונית ברחוב. ישנם ארבעה אזורים בבודפשט, שלכל אחד תעריף אחר. אם אתם לוקחים מונית משדה התעופה של בודפשט אל מרכז העיר, התעריף יהיה תלוי באזור שבו נמצא מקום הלינה שלכם. שימו לב כי תצטרכו לשלם רק את הסכום שנקבע בתחנת המוניות בשדה התעופה, גם אם מד המונית מראה יותר מהסכום הזה.

רכבל

רכבת טירת בודפשט (Budavari siklo) הוא כלי תחבורה יוצא דופן ואף מהנה מאד. הוא מחבר את גשר השלשלאות עם טירת בודה. הוא נחנך בשנת 1870 והפך לרכבל השני שנבנה באירופה. במהלך מלחמת העולם השנייה הוא נהרס חלקית והוא נבנה מחדש, שנים לאחר מכן, ונפתח שוב בשנת 1986. כיום מסילת הרכבת של הצוק פועלת בצורה מושלמת ועוברת מגשר השלשלאות לראש גבעת הטירה, ליד טירת בודה. זוהי הדרך הטובה ביותר להגיע אל הפסגה ואז לרדת חזרה. הרכבל פועל מדי יום מהשעה 07:30 בבוקר ועד 22:00 בלילה.

אתרי תיירות מרכזיים

יש לא מעט אתרי תיירות שהביקור בהם הוא בהחלט בגדר חובה. יחד עם זאת, ובהנחה ואתם מתכננים שהות של פחות משבועיים בעיר, ואפילו ימים בודדים, תאלצו לוותר על רבים מהם שכן מספרם הוא רב, אך הזמן הוא קצר. אלה יכולים להיות מרחצאות תרמיים מפנקים, מוזיאונים מעניינים, מבנים מיוחדים ונקודות עצירה שמספרות את סיפורה של העיר היפה. כך או כך, כדאי לכם מאד לעבור על הרשימה הבאה ולו כדי ליהנות מחופשה נפלאה בעיר שמציעה לכם לא מעט. תוהים מהם 10 אתרי התיירות המובילים בעיר? הנה סקירה קצרה על כל אחד מהם (קחו בחשבון שישנם כמובן יותר מ-10 אתרים מרכזיים, אך אלה, לדעתנו, הם אתרי MUST):

Gellert Thermal Bath

מרחצאות גלרט הם, אולי, המרחצאות הידועים ביותר בעיר עם בריכה מפורסמת, שכיכבה בלא מעט פרסומות, סרטים ועיתונים. בית המרחץ התרמי עצמו נבנה בשנת 1918 והורחב בשנת 1927. הוא ממוקם במלון גלרט, למרות שיש לו גישה משלו באחד מאגפי הבניין. עובדה מעניינת היא שהמרחצאות עצמם נבנו שנים רבות לפני הקמת המלון. למרות שהבריכה הראשית שלו בהחלט עוצרת נשימה, שאר הספא פחות מרשים והמתקנים מעט מיושנים. חיסרון נוסף הן העלויות הגבוהות בהשוואה למרחצאות אחרים בעיר וגם העובדה שבבריכה הראשית יש מים קרים. אם אתם רוצים ליהנות מחוויית ספא מלאה, ובעיקר מרגיעה, כדאי לכם לבקר במרחצאות התרמיים Szechenyi.

הפרלמנט של בודפשט (Budapest Parliament)

הפרלמנט של בודפשט הוא סמלה של בירת הונגריה ואחד הפרלמנטים הגדולים בעולם. הוא מכונה גם הפרלמנט ההונגרי והוא נקודת עצירה בולטת וחשובה בעיר. זהו בניין האספה השלישי בגודלו בעולם, אחרי הפרלמנט של רומניה והקונגרס הלאומי של ארגנטינה. מקום מושבה של האספה הלאומית של הונגריה נוסד בין 1884 ל-1902 והוא היה הבניין הגדול ביותר באותה תקופה. יש לו 691 חדרים, אורכו 268 מטרים ורוחבו 123 מטרים. מרחב הפרלמנט היה סימן לכוחה הכלכלי של הונגריה בתחילת המאה ה-20. ניתן להזמין סיור בפרלמנט, האורך כ-50 דקות. הוא כולל ביקור בחדרים המרהיבים שבו, לרבות באולם הכיפה המרהיבה שבו כמה פסלים של מלכי הונגריה.

טירת בודה (Buda Castle)

טירת בודה היא ללא ספק אחד האייקונים היותר מוכרים של בודפשט. היא ידועה גם בשם הארמון המלכותי, שכן התגוררו בה בעבר מלכי הונגריה. מדובר בטירה יוצאת דופן ואחד הסמלים המפוארים של בודפשט והונגריה בכלל. זאת, יחד עם גשר השלשלאות שאליו היא מקושרת. כיום טירת בודה מאכלסת את ספריית סצ'ני הלאומית, את המוזיאון להיסטוריה של בודפשט ואת הגלריה הלאומית ההונגרית. היא יושבת בראש גבעת הטירה ומציעה נוף פנורמי מרשים של פשט והנהר. אל הטירה אפשר להגיע ברגל, בצעידה לאורך המדרגות התלולות מגשר השלשלאות. אפשר גם באמצעות רכבת, הפועל בין השעות 07:30 בבוקר ועד 22:00 בלילה.

גשר השלשלאות (Chain Bridge)

גשר השלשלאות הוא הגשר התלוי העתיק ביותר בבודפשט והוא הגשר הידוע ביותר של הדנובה, המחבר בין שני צדי העיר, בודה ופשט. שמו האמיתי של הגשר הוא Szechenyi, לזכרו של הרוזן Istvan Szechenyi שעזר בבנייתו. לפני בניית הגשר, ניתן היה לחצות את הנהר רק בסירה או ברגל, כאשר נתיב המים היה קופא במהלך חודשי החורף הקרים. גשר השלשלאות הופעל בעיקר בגלל שהיה קשה מאד לסירות לחצות את הנהר בחודשים הקרים ובודה ופשט היו צריכים להיות מחוברים זה לזה בקלות רבה יותר. בניית הגשר ארכה 20 שנה והוא נחנך ב-20 בנובמבר 1849, עוד לפני שבודפשט הפכה לעיר אחת. במהלך מלחמת העולם השנייה הכוחות הנאצים הנסוגים פוצצו את כל הגשרים בבודפשט. גשר השלשלאות היה צריך להיבנות מחדש והוא נפתח שוב בשנת 1949, בדיוק מאה שנים לאחר שנחנך לראשונה. למרות שסביר להניח שתראו את הגשר באינספור הזדמנויות בעת הביקור שלכם בעיר, הגשר נראה יפה ביותר ממש אחרי רדת הלילה, כאשר הוא וטירת בודה מוארים באורות מקסימים.

מבצר הדייגים (The Fishermen's Bastion)

מבצר הדייגים הוא, למעשה, תצפית הממוקמת על גבעת הטירה בעיר, ממערב לנהר הדנובה, ומציעה את נופיה היפים והמרשימים של בודפשט. במקום מבנה ניאו-גותי וניאו-רומנסקי, שלקח כמעט 20 שנה להשלימו. המקום נפתח לציבור בשנת 1902 והוא נחשב כיום לאחת מנקודות העצירה היותר מיוחדות בעיר. במרפסת יש שבעה מגדלים, המייצגים את שבעת השבטים שהקימו את הונגריה ובמרכז נמצא פסל סוסים של סטפן הראשון.

בית האופרה של בודפשט (State Opera House)

בית האופרה המלכותית ההונגרית, שתוכנן על ידי האדריכל Miklos Ybl, הוא אחד ממבני הניאו-רנסנס החשובים במדינה. המבנה נבנה בין השנים 1875 ל – 1884 והקיסר פנרץ יוזף הראשון מאוסטריה-הונגריה היה זה שמימן את בנייתו בתנאי אחד: שלא יהיה גדול יותר מבית האופרה הממלכתי של וינה. בית האופרה של בודפשט יכול להכיל כיום בו זמנית 1,261 אנשים. חזית הבניין שלו מעוטרת בפסלים בולטים של מוזיקאים ומלחינים מפורסמים. יש שתי דרכים לבקר במקום: בסיור מודרך, האורך כשעה, ועובר בחדרים היפים שלו, או ברכישת כרטיס לאופרה או לבלט. יש הופעות במקום כמעט בכל יום.

כיכר הגיבורים (The Heroes' Square)

כיכר הגיבורים היא אחת הכיכרות המרכזיות של בודפשט. היא ממוקם בשדרת אנדראשי (Andrassy) והפסלים שבה מנציחים את מנהיגי שבעת השבטים ההונגרים שהקימו את המדינה. היא מאכלסת את אחד הסמלים האייקונים של העיר, אנדרטת המילניום, כאשר בין הפסלים שבאנדרטה יש עמוד גדול שהוכתר על ידי המלאך גבריאל. בדומה לשדרה עצמה, גם הכיכר הוכתרה כאתר מורשת עולמית בשנת 2002. למרות שהיא יפה יותר בשעות הלילה, גם ביקור בה  בשעות הבוקר הוא בהחלט מתאים.

Szechenyi Thermal Bath

זהו ספא המעיינות החמים הטבעיים הגדול ביותר באירופה ובית מרחץ שמושך אליו תיירים רבים. הוא מעוצב בסגנון ניאו-גותי והוא נפתח לראשונה בשנת 1913. יש בו למעלה מ-15 בריכות, 3 מהן בריכות שחייה חיצוניות גדולות וכל השאר קטנות ומקורות. יש גם סאונות, תאי אדים ואפשרות להזמין עיסויים.

בזיליקת סטפן הקדוש (St. Stephen's Basilica)

בזיליקת סטפן הקדוש בבודפשט היא אחד המבנים הדתיים הגדולים ביותר בהונגריה, והיא יכולה להכיל יותר מ – 8,500 איש בו זמנית. הבזיליקה נקראת על שמו של סטפן הראשון מהונגריה, המלך הראשון של המדינה. מימדיה של הכנסייה מרשימים ביותר: רוחבה 55 מטרים, אורכה 285 מטרים, גובה הכיפה 96 מטרים, מה שהופך אותה לבניין הגבוה ביותר בבירת הונגריה, יחד עם בניין הפרלמנט ההונגרי. בנייתה של הבזיליקה הושלמה בשנת 1905. היא לקחה יותר מחצי מאה, בין היתר בגלל שהכיפה קרסה ב – 1868, עקב עבודות בנייה לא טובות מספיק. המבקרים יכולים לטפס לראש המגדל הימי של הכנסייה, שם יש מרפסת תצפית מרשימה עם נוף העיר עצמה. המגדל פתוח למבקרים בין השעות 10:00 בבוקר ועד 16:30 בחודשים אוקטובר עד יוני, ומהשעה 10:00 בבוקר ועד 18:30 בחודשים יולי עד ספטמבר. אפשר לטפס במדרגות או במעלית בתשלום סימלי.

שייט לאורך הנהר

אחת האטרקציות היותר פופולאריות בעיר היא שייט לאורך הנהר. תוך כדי השייט תיחשפו אל נופיה המרהיבים של בודפשט ואל שלל האטרקציות המוכרות יותר ופחות שלה, כולל אתרי מורשת עולמית. השייט בהחלט מומלץ, הן בשעות החשכה והן בשעות היום ויש לא מעט חברות שמארגנות אותו. לרוב נמשך השייט כשעה והוא כולל משקה חינם. אפשרות נוספת היא להזמין שייט ארוחת ערב, כשברקע מוסיקה הונגרית חיה או הופעה אחרת.

שאלות ותשובות על בודפשט – ביקור ראשון

באופן כללי, שלושה עד חמישה ימים בעיר בהחלט יספיקו לכם ויאפשרו לכם לחוות את העיר ואת החלקים היפים שבה. יחד עם זאת, גם שבוע, ואפילו יותר, הם פרק זמן מצוין, ולו כדי להכיר את העיר יותר לעומק.

יש לא מעט דרכים להתנייד בנוחות בעיר, בסופו של דבר העניין תלוי בכם וביעדים שאליהם אתם רוצים להגיע בכל רגע נתון.

בודפשט מתאימה לכל סוג וסגנון של חופשה: לצעירים לפני או אחרי הצבא, לזוג בירח דבש שמעוניין להתפנק ולבלות יחדיו, למשפחות עם ילדים וגם לפנסיונרים שאוהבים ערים גדולות ויפות.

אהבת? נא לדרג
תוכן עניינים

מידע שאסור לפספס

חיפוש

אסור לפספס

מרחצאות חמים

קולינריה

דילוג לתוכן