חיפוש
חיפוש

הקינוחים הכי שווים בבודפשט

עזרה בתכנון הטיול לבודפשט? השאירו פרטים 👇

הקינוחים הכי שווים בבודפשט

אם אתם אוהבים מתוקים, וקינוחים בפרט, תשמחו וודאי לגלות שבהונגריה יש מסורות אפייה מהמפורסמות בעולם ובתי מאפה ברמה גבוהה. שכבותיה המהודרות של עוגת הטורט המפורסמת, השטרודל הידועה ובל נשכח את הקיורטוש, שאין אחד שלא מכיר או ניסה אותה, לפחות פעם אחת. הקינוחים השווים בבודפשט פזורים ברחבי העיר והם נותנים לכם הצצה לתרבות המקומית, למטבח המסורתי וגם לטכניקות של שנים ארוכות. לצד מסורת עתיקה יש גם מאפים חדשים ומודרניים יותר, ולעיתים קיים גם השילוב המושלם וההרמוני בין השתיים.

קינוח מתוק וטעים
קינוח מתוק וטעים

הקינוחים ההונגריים שאתם מוכרחים להכיר

כשזה מגיע לאוכל הונגרי, נראה שהקינוחים לא מקבלים את אותה ההכרה כמו חלק מהמנות המסורתיות העיקריות והחטיפים. יחד עם זאת, יש שפע של פינוקים טעימים מתוקים, המוגשים בבתי הקפה ובקונדיטוריות שכדאי לכם לנסות. הן כדי "להרוות" את הצימאון שלכם לסוכר והן כדי להתנסות בטעמים מקומיים נפלאים. כאן, למטה, תוכלו לראות סקירה על כמה מהקינוחים והמאפים ההונגריים הטובים ביותר, בתוספת טיפים חשובים במיוחד – היכן תוכלו למצוא ולנסות אותם:

Retes (שטרודל)

השטרודל, הידועה בהונגרית בשם Retes, נוצרה לראשונה כאשר מדינות מרכז אירופה, כולל הונגריה, היו תחת אחיזתה האיתנה של האימפריה האוסטרו-הונגרית, בראשות ההבסבורג. למרות שחלף זמן רב מאד מאז שהוצגה, מדובר באחת העוגות, או – הקינוחים הפופולאריים ביותר באזור, עוגה המגיעה במגוון של סוגים וטעמים. אולם, עוגת השטרודל ההונגרית המסורתית מורכבת ממאפה בשכבות דקיקות, הממולא בדרך כלל במילוי של תפוחים, דובדבנים אן גבינת קוטג' טרייה.

איפה תמצאו אותה בבודפש: Retesbolt Anno 1926, Hazi Resbolt וגם ב – Strudel Hugo.

Turogomboc (כופתאות גבינת קוטג')

ה – Turogomboc הן כופתאות הונגריות מטוגנות, העשויות מגבינת קוטג' (Turo), ביצים, סולת, אבקת וניל וציפוי של פירורי לחם. למרות שהן מסווגות כקינוח, לכופתאות יש מתיקות עדינה ולכן נהוג לאכול אותן כמנה עיקרית. הכופתאות מלוות באופן מסורתי בקצת שמנת חמוצה, פירות וזיגוג סוכר.

איפה תמצאו אותן בבודפשט: Bestia, Nancsi Neni ו – Deryne Bistro

Kurtoskalacs (קיורטוש)

הקיורטוש הוא אחד ממאכלי הרחוב ההונגריים המפורסמים ביותר. הוא עשוי מבצק שמרים מתוק עטוף סביב מעין מערוך, נאפה מעל מעט פחמים לוהטות עם ציפוי של קינמון וסוכר. בשנים האחרונות קיבל הקיורטוש תפנית מפתיחה וכיום הוא מגיעה במגוון של ציפויים וקרמים.

איפה תמצאו אותו בבודפשט: Milnar's Kurtoskalacs ו – Edes Macko

Kakaoscsiga (מאפה קקאו עגול, כמו שבלול)

זהו מאפה הונגרי, העשוי מבצק מתוק מגולגל כמעין שבלול, המכיל קקאו בין כל אחת מהשכבות. תוכלו למצוא אותו כמעט בכל מאפייה בהונגריה, כאשר מאות ואפילו אלפים ממנות נאכלים מדי יום לארוחת הבוקר, כחטיף או כקינוח.

איפה תמצאו אותו בבודפשט: Butter Brothers, Pekmuhely ו – Artizan Pekseg

Eszterhazy-torta (עוגת טורט)

Eszterhazy-torta היא אחד הקינוחים ההונגריים היותר קדומים, שנעשו לראשונה עבור האציל אסטרהאזי פאל אנטאל במאה ה-19. העוגה הזו מורכבת משכבות רבות של מרנג שקדים, שביניהם קרם חמאה עם רום-וניל. לאחר מכן מגיע ציפוי עדין של פונדקט ומעל אגוזי מלך קצוצים וקישוט שוקולד בדוגמת שיש.

איפה תמצאו אותה בבודפשט: Café Gerbeaud

Rakoczi turos (עוגת קוטג' ממותקת)

העוגה הזו, שנקראת על שם יוצאה, מורכבת מבסיס מאפה דקיק, מכוסה בשכבה של גבינת קוטג' ממותקת שמעליה שכבת מרנג. למרות שנוצרה במיוחד עבור התערוכה העולמית של בריסל בשנת 1958, הפכה מאז לאחד הקינוחים ההונגריים האהובים ביותר.

איפה תמצאו אותה בבודפשט: Nandori Cukraszda

Bejgli (גליל פרג ואגוזי מלך)

זהו מאפה מתוק במילוי פרג טחון או אגוזי מלך, אותו אוכלים לאורך כל השנה, במיוחד במסיבת חג המולד המסורתית. בהונגריה מקובל להחליף את הסוכר במילוי בקצת ריבת משמש טעימה.

איפה תמצאו אותו בבודפשט: Nandori Cukraszda, Daubner ו – Auguszt Cukraszda

Zserbo Szelet (עוגת גרבו)

לאחר שעבר לבודפשט בשנת 1884, המציא הקונדיטור יליד שוויץ, אמיל גרבו, פינוקים מתוקים ששינו את תרבות הקינוחים ההונגרית. העוגה האייקונית הזו היא עוגת שכבות מצופה שוקולד עם מילוי משמש ואגוזי מלך והיא אחת היצירות האהובות ביותר שלו.

איפה תמצאו אותה בבודפש: Grebeaud Café

Rigo Jancsi (עוגת ג'ון הצועני)

זוהי אחת העוגות היותר מסורתיות, הקרויה על שם הכנר ההונגרי האייקוני שחיזר אחר בת המלוכה הבלגית. העוגה מורכבת משתי שכבות של ספוג שוקולד אוורירי, ביניהן מילוי קקאו דמוי מוס ומעל, לציפוי, גנאש שוקולד.

איפה תמצאו אותה בבודפשט: Rigo Jancsi Cukraszda

Somlo Galuska (כופתאות סומלו)

הקינוח הזה הוא פרי מוחו של קארולי גולריץ, המלצר הראשי לשעבר במסעדת Gundel האייקונית של בודפשט. יחד עם Rakoczi turos, הוא אחד משני הקינוחים ההונגרים שזכו בפרט יוקרתי ביריד העולמי של בריסל בשנת 1958. הפינוק הזה כולל שכבות של עוגת ספוג רכה, קרן רפרפת, צימוקים ספוגים ברום עם שמנת ורוטב שוקולד.

איפה תמצאו אותו בבודפשט: Onyx, Gerbeaud וגם ב – Karolyi Etterem

Dobostorte (עוגת ספוג בת שבע שכבות)

העוגה הזו היא דוגמא מצוינת איך ניסוי יכול להוליד תוצאה חדשה, מפתיעה וגדולה. מדובר בעוגת ספוג בת שבע שכבות, תוצאה של ניסיונות הקונדיטור דובוס לייצר עוגה שתחזיק מעמד. בין כל שכבה ישנו ממרחב קרם חמאה שוקולד, כשמעל שכבה של קרמל קשה ומעליה אגוזים.

איפה תמצאו אותה בבודפשט: Zila, Nandori Cukraszda, Koch-Danica Cukraszda

Aranygaluska (כופתאות זהב)

Aranygaluska הוא קינוח הונגרי המורכב מכופתאות בצק שמרים נמסים בפה, עם ציפוי סוכר ואגוזי מלך. למרות שכיום הן פופולאריות מאד, כופתאות הזהב האלו מיוצרות באופן מסורתי לכבוד פורים, ולנו הן מוכרות כ"סופגניות". הן נהדרות לבד או בשילוב עם רפרפת.

איפה תמצאו אותן בבודפשט: Felix Kitchen & Bar

Palacsinta (קרפים בסגנון הונגרי)

Palacsinta הם קרפים דקים בסגנון הונגרי, המגולגלים, באופן מסורתי, עם מילוי ריבה, נוטלה, אגוז, פרג או קינמון-סוכר. את הקרפים הללו תמצאו על שולחן האוכל בצהריים ובערב, ובדרך כלל הם מוגשים לאחר המנה העיקרית.

איפה תמצאו אותם בבודפשט: Bank3, Bajnok Palacsinta Egyesulet  וגם Cziko's Palacsinta

Madartej (הקינוח הצרפתי "איים צפים" בגרסתו ההונגרית)

למרות שמקורו בצרפת, Madaratej הוא אחד הקינוחים ההונגריים המפורסמים ביותר. באופן מסורתי הוא מוגש קר, והוא מורכב ממרחק מתוק המכונה "חלק ציפורים", עם איים צפים יפים של מרנג קטיפתי מעל. זהו פינוק נהדר לאחר ארוחה גדולה או כנשנוש אחר הצהריים.

איפה תמצאו אותו בבודפשט: Rosentestein, Komedias Café וגם ב – Olimpia etterem

Szilivas gomboc (כופתאות שזיפים)

הקינוח הזה הוא כופתאות מתפוחי אדמה במילוי ריבת שזיפים, הנאכלת באופן מסורתי בין סוף הקיץ לסתיו, כאשר עונת השזיפים של הונגריה בעיצומה. התהליך עצמו כולל הכנת בצק תפוחי אדמה ומילויו בשזיפים לפני הרתיחה במים. לאחר שהכופתאות מוכנות, מגלגלים אותן בפירורי לחם ומסיימים עם קינמון-סוכר מעל.

איפה תמצאו אותן בבודפשט: GomBRO'c

Makos Guba (לחם פרג)

Makos Guba הוא פודינג מתוק, העשוי משכבות של לחם לבן ספוג ברוטב פרג שמנת. למרות שהוא מוצע לאורך כל השנה, אוכלים אותו פעמים רבות לכבוד החג באופן מסורתי. הוא אמנם טעים בפני עצמו, אבל מוגש עם מעט רפרפת וניל בצד.

איפה תמצאו אותו בבודפשט: Makos Guba Bistro וגם ב – Bistro fine

Kokuszgolyo (כדורי שוקולד קוקוס)

Kokuszgolyo הם כמעין טראפלס שוקולד, העשויים מבצק ממנו יוצרים כדורים, המגולגלים בפתיתי קוקוס. זהו מאכל פשוט להכנה וסופר טעים, המהווה מרכיב בסיסי בשולחן חג המולד.

איפה תמצאו אותו בבודפשט: Ruszwurm

Gesztenyepure (מחית ערמונים)

זהו קינוח הונגרי קלאסי, המורכב ממחית ערמונים מתוקה יחד עם רום, ומעל כמות גדושה של קצפת. זהו הקינוח המושלם כשמתחשק משהו קרמי שהוא לא מתוק מדי.

איפה תמצאו אותו בבודפשט: Rosenstein

Kremes (עוגת וניל)

Kremes הוא פינוק חלומי והוא העיבוד לקינוח האוסטרו-הונגרי האייקוני – קרמשניט. הוא מורכב משתי שכבות של בצק עלים, שביניהן קרם וניל ומעליהן אבקת סוכר.

איפה תמצאו אותו בבודפשט: Ruszwurm, Daubner, Auguszt Cukraszda וגם ב – Café Gerbeaud.

שאלות ותשובות על הקינוחים הכי שווים בבודפשט

כן, בהחלט, גם אם מדובר בקינוחים או מתוקים הנאכלים באופן מסורתי בחגים, למשל.

לא, ישנם קינוחים ומאפים שאוכלים כשמתחשק משהו מתוק לנשנש, וללא כל קשר לארוחה כלשהי.

אהבת? נא לדרג
תוכן עניינים

מידע שאסור לפספס

חיפוש

אסור לפספס

מרחצאות חמים

קולינריה

דילוג לתוכן