חיפוש
חיפוש

המטבע המקומי בבודפשט – Hungarian Forint

עזרה בתכנון הטיול לבודפשט? השאירו פרטים 👇

המטבע המקומי בבודפשט – Hungarian Forint

נכון להיום (מרץ 2023) שוויו של המטבע המקומי בבודפשט, הפורינט ההונגרי (Hungarian Forint) עומד על 0.010 ₪, כלומר 1 ₪ שווה 97 פורינט. זהו אחד המטבעות העתיקים ביותר באירופה, כאשר הפורינט הראשון מתוארך לשנת 1325! באותה התקופה השתמשו בעיצוב שהגיע מפירנצה, איטליה. מכאן שלעיתים קרובות הוא נקרא פלורין (Florin), אפילו במאה ה-19. עם זאת, כיום הוא מכונה באופן רשמי פורינט וכך כולם מכירים אותו. הסימון המקוצר של המטבע הוא HUF.

לפורינט אין "סנטים" (אגורות). בעבר היה לו פילר (Filler), שהיה דומה לסנט, כאשר 100 פילר היו שווים ל-1 פורינט. אך, בשל האינפלציה בשנות ה-90, השימוש בפילרים הפך לפחות מתאים והגיוני והוא פסק לחלוטין. גם מטבע ה-1 פורינט וה-2 פורינט נעלמו כליל, כך שכיום המטבע הקטן ביותר הוא מטבע ה-5 פורינט. מטבע ה-200 פורינט הוא מוזר מאד מבחינה עיצובית וגם גודלו, ולמעשה, לא ברור כלל מדוע בחרו בעיצוב שלו. לצד מטבע של 200 יש מטבע של 5, כאמור, 10, 20, 50 וגם 100 פורינט. השטרות, לעומת זאת, מופיעים בסכומים גבוהים יותר. מ – 500 פורינט ועד 20,000. שימו לב שאתם לא מתבלבלים ונותנים או מקבלים שטר עם פחות (או יותר) אפסים.

ממיר מטבעות

המרת פורינט הונגרי (HUF) לשקל ישראלי חדש (ILS)

תוצאה בש"ח: 0

החלפת מטבע

יש עשרות מקומות להחלפת כספים בבודפשט וגם בערים הגדולות האחרות ברחבי הונגריה. החלפת כספים בהונגרית היא Pénzváltó. כמעט בכל מקום מדברים אנגלית, כך שאתם לא אמורים להיתקל בבעיה כלשהי אם אתם מעוניינים להחליף כפסים. לפני ההחלפה, הקפידו לבדוק לא רק את שער החליפין, אלא גם האם ישנה עמלה על הפעולה ומהו גובהה. בחלק מהמקומות יש שערי חליפים אטרקטיביים מאד, אך העמלות גבוהות. דאגו לבדוק זאת מראש.

ניתן להחליף לפורינט באחת מארבע הדרכים הבאות: אירו לפורינט, דולר אמריקאי לפורינט, שקלים לפורינט או לעשות זאת בישראל, לפני שאתם עושים את דרככם לבודפשט היפה. אם בחרתם לעשות זאת בעיר עצמה, לאחר הנחיתה, מומלץ לכם לחפש את הצ'יינג'ים הבאים: "האיראני", הלא הוא גם המוכר ביותר בעיר, ולכן עם תורים ארוכים. הוא נמצא ב – Kiraly u. 6 והוא פתוח בימי ראשון מהשעה 09:30 ועד 14:00, בימי שני עד שישי מהשעה 09:00 ועד 19:00 ובשבת מהשעה 09:30 ועד 18:00. "הסורי" מציע שערי חליפין טובים ולכן גם מומלץ. הוא נמצא ב – Kiraly u. 17 והוא פתוח בימי ראשון מהשעה 10:00 ועד 17:00 ובימי שני עד שבת מהשעה 10:00 עד 19:00. רשת צ'יינגים טובה היא Gold Change והיא נמצאת ב – Ferenc krt. 33. המקום פתוח בימי שני עד שישי מהשעה 09:00 ועד 18:00, בשבת מהשעה 09:00 ועד 15:00 ובימי ראשון – סגור. לרשת סניף גם בכתובת Erzsebet krt. 8, שפתוח בכל יום (למעט ימי ראשון) מהשעה 09:00 ועד 19:00 בימי שני עד שישי או עד השעה 15:00 בשבתות. אפשרות נוספת היא Expert Change שב – Terez krt. 21. המקום פתוח בימי ראשון עד שבת מהשעה 09:00 ועד 21:00.

הפורינט ההונגרי
הפורינט ההונגרי

כספומטים ובנקים

רוב הכספומטים בעיר מקבלים כרטיסי בנק זרים וקל מאד למצוא אותם ברחבי בודפשט, כאשר רובם גם פתוחים 24 שעות ביממה. ישנם כמה כספומטים הממוקמים בצורה מאובטחת מאחורי דלתות זכוכית וייתכן שתצטרכו להשתמש בכרטיס האשראי/משיכת הכספים שלכם כדי לפתוח את הדלת. הבנקים עצמם פתוחים בדרך כלל מהשעה 08:00 בבוקר או 09:00 ועד השעה 16:00 או 17:00 אחר הצהריים בימי חול. בסופי שבוע רוב הבנקים סגורים, אם כי ה – OTP במרכז העיר פתוח בשבתות. שימו לב שעל משיכת מזומן מכספומט תצטרכו לשלם עמלה (גובה העמלה נקבע על ידי הבנק שלכם והתנאים שנתן לכך).

טיפים להתנהלות נכונה וחכמה

אם מתאפשר לכם, מומלץ מאד לדאוג להחליף כספים עוד בארץ, ולא בבודפשט עצמה. כדאי מאד להימנע מלעשות זאת בשדה התעופה, לאחר הנחיתה, בשל עמלות גבוהות במיוחד. סניפי הצ'יינג הכתום ממוקמים ברחבי בודפשט ויש אחד מהם גם בשדה התעופה. העמלה בהם גבוה ולא משתלמת ולכן מומלץ להימנע מלהגיע אליהם. שימוש בכרטיס אשראי, במקום במזומן, משתלמת יותר מכמה סיבות: במשיכת כסף מהכספומט העמלות תהיינה גבוהות יותר בהשוואה ל"גיהוץ" באשרי וישנן לא מעט תרמיות וגניבות של מספרים סודיים בכספומטים, ובייחוד באזורים היותר מתויירים בעיר.

שאלות ותשובות על המטבע המקומי בבודפשט

זוהי, אולי, אחת השאלות הנפוצות ביותר בתחום זה ולא בכדי. למרות שהונגריה היא חלק מהאיחוד האירופי מאז שנת 2004 והונגריה רצתה להנהיג את האירו במשך שנים רבות, אסור לה לעשות זאת. הסיבה היא: אם מדינה מסוימת מעוניינת להצטרף לגוש האירו, עליה לעמוד במספר קריטריונים פיננסיים. זאת, כדי להגן על האירו מפני היחלשות, אחרת לכלכלה עם ביצועים גרועים תהיה השפעה רצינית על כל המדינות האחרות המשתמשות באירו. וכל עוד שהונגריה לא חזקה מספיק מבחינה פיננסית, היא איננה עומדת, נכון להיום, בקריטריון החשוב הזה.

5/5 - (3 votes)

אהבת? אפשר לשתף!

Facebook
WhatsApp
תוכן עניינים

מידע שאסור לפספס

חיפוש

אסור לפספס

מרחצאות חמים

קולינריה

דילוג לתוכן