חיפוש
חיפוש

סיור אופניים בבודפשט

עזרה בתכנון הטיול לבודפשט? השאירו פרטים 👇

סיור אופניים בבודפשט

יש לא מעט דרכים להכיר עיר חדשה. בודפשט היא עיר גדולה שמציעה לא מעט למבקרים בה וכדי לחוות את כל השפע הזה אפשר להיעזר בפתרונות תחבורה שונים. סיור אופניים בעיר הוא דרך להכיר את העיר היפה ולטייל בה באופן חופשי, בשילוב של עצירות ומידע חשוב למבקרים. הסיור משלב בין כיף לבין תרבות ומבנים חשובים בעיר והוא מתאים לכל מי שרוצה להכיר את בודפשט דרך הרגליים, או דרך האופניים, ליתר דיוק.

היכן עוברים ומה רואים

סיור אופניים מודרך בבודפשט יאפשר לכם לראות את נקודות הציון החשובות של העיר, בעודכם רוכבים לאורך גדות נהר הדנובה. תיהנו מהנוף המרהיב של רובע הטירה בבודה ותראו מבנים בסגנון ניאו-רנסנס במורד שדרת אנדראשי. תפגשו את המדריך שלכם בנקודת המפגש ותצאו, מאותו רגע, לרכיבה משותפת במורד דונה קורסו עד לגשר השלשלאות. משם תטפסו לרובע הטירה כדי לחזות בנוף המדהים של פשט. בהמשך, תרדו לרכב לאורך הנהר, להירגע קצת באי מרגרט ולבקר בבית הפרלמנט, כיכר החירות ובזיליקת סטפן הקדוש. לאחר רכיבה על שדרת אנדראשי, המוכרת כאתר מורשת על ידי אונסק"ו, תעבור לבית האופרה, משם תגיעו לכיכר הגיבורים ולפארק הלאומי, לפני שתסיימו באותה נקודה שבה התחלתם.

רובע הטירה (Castle District)

רובע הטירה של בודפשט הוא החריג מבין רבעי העיר. הוא חלקה היוקרתי והשקט יותר של בודפשט, כזה שמציע לא מעט נקודות עצירה בהחלט משתלמות ומיוחדות. הרובע הזה מלא באוצרות תיירותיים, נופים נהדרים וביסטרו נעימים לבלות בהם את הערבים. אם מערבבים את כל זה ביחד, קל מאד להבין מדוע רובע הטירה הוא אחד המקומות הטובים ביותר לשהות בהם בבודפשט ולשלב בהם עצירה (או רכיבה, במקרה שלנו) בעת הביקור בה. הדבר נכון במיוחד אם אתם מחפשים חופשה רגועה ושקטה.

רובע הטירה יושב על גבעת הטירה. ברובע הזה תמצאו את טירת בודפשט (Budapest Catle), את מבצר הדייגים ואת כנסיית מתיאס הקדוש. יש גם כמה אטרקציות קטנות יותר ששווה לעצור בהן, כמו החלפת המשמר והרכבל הייחודי והמהנה של Castel Hill. רובע הטירה גם מספק נופים נהדרים של הגשר המפרסם ביותר של בודפשט, גשר השלשלאות. גבעת גלרט ופסל החירות יושבים מדרום לרובע הטירה. הם חלק מהרובע הראשון של בודפשט, אבל לא חלק מרובע הטירה. יש להם נוף מרהיב על העיר, ובמיוחד בזמן השקיעה.

מבצר הדייגים (Fisherman's Bastin)

החזית באורך 140 מטרים של מבצר הדייגים ברובע טירת בודה מציעה נופים מרהיבים של העיר ומהווה מקום מצוין ללכוד בו תמונות נהדרות של אטרקציה מרכזית נוספת, בית הפרלמנט. אחת הדוגמאות הבולטות ביותר לאקלקטיות הונגרית הוא מבצר הדייגים הממוקם ברובע הראשון של בודפשט, רובע טירת בודה. המבנה הוא חלק מהנוף העירוני והוא אתר מורשת עולמית של אונסק"ו מאז 1987. כדאי לטייל לאורך חזיתו באורך ה-140 מטרים כדי ליהנות מהנוף המשגע ומההזדמנות לתפוס את בית הפרלמנט כחלק מהתמונה היפה ביותר שאיתה (כך נדמה) תחזרו הביתה.

מטרתו העיקרית של מבצר הדייגים היתה הגנה, כחלק מחומת טירה בודה. המעוז נקרא על שם עיירת הדייגים, השוכנת מתחת ובמידת הצורך הגנו על המגדל הדייגים המתגוררים שם. עבודות השיפוץ של המקום החלו בשנת 1899, בהתבסס על תכנית אדריכלית של האדריכל Frigyes Schulek. המבצר נפתח לציבור ב-9 באוקטובר 1905. אחת הסיבות לכך שהעבודות ארכו זמן רב כל כך היתה הממצאים הארכיאולוגיים הרבים באתר, כולל מצבות גותיות ורנסנס, כמו גם המקדש של הכנסייה הדומיניקנית. פסל הרכיבה של המלך ההונגרי הראשון, סטפן הקדוש, ממוקם בחצר המקום. הפסל הוא פרי עבודתו של Alajos Strobl והקרן מעוטרת בתבלינים המעניקים כבוד לרגעים בולטים בתקופת שלטונו של המלך, כמו גם הכתרתו. מגדל האבן מייצגים את שבעת מנהיגי השבטים שהובילו את המגירים כשהתיישבו במה שהיא כיום הונגריה. מבצר הדייגים היה זקוק לשיפוץ פעם נוספת לאחר מלחמת העולם השנייה. הפעם, העבודות הובלו על ידי János Schulek, אך הן הסתיימו בפועל שנים רבות מאד לאחר מכן, בשנת 2003.

מלבד הפיכתו לאחד מאתרי התיירות המתויירים ביותר של בודפשט לאורך זמן, המבנה הוא גם מקום צילום פופולארי. הוא מופיע אפילו בקליפ של סלינה גומז ובקליפים נוספים.

גשר השלשלאות (Chain Bridge)

עם טירת בודה ברקע, הגשר הראשון של בירת הונגריה, הוא אייקון בולט, ללא ספק, שמושך אליו תיירים רבים. לפני שנבנה, ניתן היה לחצות את הנהר באמצעות גשר זמני, בסירה או מעל הקרח. עם זאת, עיר גדולה היתה זקוקה לגשר אמיתי וזו הסיבה שהרוזן איסטבן סצ'ני, "ההונגרי הגדול ביותר", עשה כל מאמץ אפשרי כדי להבטיח שהוא יבנה. הוא למד בחו"ל, הכין תכניות שונות, ביקר במפעלים והתנסה בחומרים. הצעד המכריע היה כשהוא הזמין את המהנדס האנגלי וויליאם טירני קלארק להונגריה ואת המהנדס הסקוטי אדם קלארק, שבנה בסופו של דבר את הגשר. בנייתו הושלמה בשנת 1849 והוא נחשב לפלא טכני של זמנו.

במלחמת העולם השנייה הגשר נהרס, יחד עם כל הגשרים בבודפשט, אך נבנה מחדש כמעט בצורתו המקורית, למעט תוספות הכרחיות של מודרניזציה. הכיכר בצד בודה של הגשר נושאת את שמו של הבנאי אדם קלארק, שבחר בהונגריה כבית שני ומאוחר יותר תכנן גם את המנהרה מתחת לגבעת הטירה. אחד משיאי הערב, כשיוצאים לשייט לאורך הדנובה, הוא כאשר האורות שעל הגשר נדלקים, תוך הדגשת צורות הקשתות שלו. עם צורתו האופיינית, שני שערי אבן עצומים ושרשראות תלויות יפהפיות, גשר השלשלאות הפך לחלק מהותי מהנוף העירוני של בודפשט במשך יותר ממאה וחצי.

בית הפרלמנט (Parliament House)

בית הפרלמנט ההונגרי, "בית המדינה", ממוקם על גדת הדנובה והוא אחד המבנים היותר מזוהים עם בודפשט. מדובר בבניין אייקוני, המוכר כאתר מורשת עולמית והוא בית המחוקקים והשומר של הכתר הקדוש ההונגרי. בית הפרלמנט ההונגרי, המעוצב בפאר הן מבפנים והן מבחוץ, עוצב בהשראת בתי הפרלמנט בלונדון, כך שהסגנון הניאו-גותי הוא דומיננטי, אך הוא נושא גם מאפיינים מתקופת הרנסנס והבארוק. כיום זהו בית הפרלמנט השלישי בגודלו בעולם, שנבנה לציון יום השנה ה-1000 להקמת המדינה ההונגרית, המבוסס על עיצוביו של האדריכל אימרה שטינדל.

במהלך עבודות הבנייה לא חסכו כללי ולכן נעשה שימוש בכ-40 ק"ג של זהב 23 קראט. מידות המבנה הן מרשימות: רוחבו המרבי הוא 123 מטרים, אורכו במקביל לדנובה 271 מטרים וכיפתו בגובה 96 מטרים. בניין הפרלמנט משלב בין כמה סגנונות אדריכליים ומוטיבים: הוא נבנה על בסיס תכנית קומה בארוקית, החזית נותנת דגש לסגנון הגותי ועיטורי התקרה מציגים את מאפייני הרנסנס. משני צדי הכיפה, הלשכה התחתון והעליונה של הפרלמנט, זהות בעיצובן, מה שמצביע באופן סמלי על זכויות שוות לשני הבתים.

הבניין מחולק לארבע קומות, בשטח רצפה של כמעט 18,000 מ"ר והוא המוני חדרים. כ-40 מיליון לבנים שימשו לבנייתו. החזית מעוטרת ב-90 פסלי אבן, המייצגים דמויות גדולות מההיסטוריה ההונגרית. תכנית הרצפה סימטרית, החללים העיקריים בעלי צורת צלב והכיפה עולה מהם. בתוך הבניין יש 14 מעליות ומאות משרדים. אורכו של השטיח האדום העובר בבניין הוא כמעט 3 ק"מ.

בזיליקת סטפן הקדוש (St. Stephen's Basilica)

בזיליקת סטפן הקדוש בבודפשט היא אחת הכנסיות והאטרקציות התיירותיות היפות והמיוחדות במדינה. הדבר נובע, בחלקו, מהמורשת ההיסטורית שלה והיותה מוקדשת למלך הקדוש סטפן שהיה גם מייסד המדינה ההונגרית, ובחלקו לערך הארכיטקטוני והאמנותי של המבנה עצמו. מסע גיוס כספים לבניית הכנסייה החל בשנת 1810, אולם עבודות הבנייה החלו בפועל רק ב-14 באוגוסט 1851, 22 בינואר 1868 היה תאריך חשוב בהיסטוריה של הבזיליקה. ביום זה התמוטטו הכיפה ותוך הכיפה שנבנו על פי העיצובים של הילד עקב פגמים בחומרים ובתכנון. העמודים המחזיקים את קשתות הכיפה נבנו מאבנים שנתרמו באיכות ומוצקות מגוונת. תוף הכיפה נבנה על השפה הפנימית של הקשתות וכתוצאה מכך נוצר מבנה מאוזן בצורה לא מלא, שהוביל לפיזור העומס בצורה לא אחידה על העמודים. חוסר האיזון הזה הביא להתמוטטות ולאחר מכן לעצירה בעבודה במשך יותר משנה, כאשר פינוי הפסולת והריסת החלקים שנבנו בצורה לא ראויה שנמשכו עד 1871.

באשר לקישוט הפנים ויצירות האמנות בכנסייה, הפסיפסים ולוחות השיש המלאכותיים שעל הקירות סבלו מהנזק הגדול ביותר. יצירת האמנות היקרה ביותר היא הפסיפס בן חמשת החלקים, המציג את האלגוריות של המיסה הקדושה. הפסיפס הוכן על בסיס ציור שמן ובמהלך מלחמת העולם השנייה התנתק מהכספת הספוגה. הוא הוחזר למקומו המקורי על ידי חימום הקירות וייבוש מכני והזרקת חומר קשירה מבחוץ.

בכיפת הבזיליקה הוקמה תצפית פנורמית למטרות תיירותיות, שהצריכה התקנת מעליות. המעליות עובדות עם בקרת תדרים, ללא בית מנוע, מה שמוביל לחיסכון של 60 אחוז בעלות התפעול. שתי הארובות מאחורי החזית הראשית הוסבו לפירי מעליות ושתי מעליות הותקנו בתוף הכיפה. מבקרים יכולים להגיע אל התצפית כיום באמצעות שתי מעליות והליכה קצרה, במקום לטפס ב-364 המדרגות.

שדרת אנדראשי (Andrassy Avenue)

שדרת אנדראשי קיימת בבודפשט מאז שנת 1872. היא מקשרת בין Erzsébet Square ל – Városliget והיא מרופדת באחוזות ובתי עירייה מרהיבים בסגנון הניאו-רנסנס, הכוללים חזיתות מרהיבים. הכיכר הוכתרה כאתר מורשת עולמית בשנת 2002. זהו גם אחד מרחובות הקניות הראשיים של בודפשט, עם בתי קפה משובחים, מסעדות, תיאטראות, שגרירויות ובוטיקים יוקרתיים. בין המבנים הבולטים ביותר בשדרה תמצאו את בית האופרה הממלכתי, את בית הספר לבלט לשעבר, את המוזיאון והארכיונים לזכר זולטן קודאלי, את האוניברסיטה ההונגרית לאמנויות יפות ומוזיאון פרנץ הופ לאמנויות מזרח אסיה.

מטרת בנייתה העיקרית של השדרה היתה לשחרר את Király utca המקבילה מעומס כבד ולחבר את חלקי העיר הפנימיים עם הפארק העירוני. בנייתה החלה ב-1872 והיא נחנכה באופן רשמי ב-20 באוגוסט 1876. שמה של השדרה שונה שלוש פעמים בשנות ה-50, עדות לשינויים הפוליטיים המהירים של התקופה. בשנת 1950 הפך שמה לרחוב סטלין, במהלך המרד של 1956 הוא שונה לשדרת הנוער ההונגרית ובשנה לאחר מכן לרחוב הרפובליקה העממית. שמה הקודם, אנדראשי, חזר אליה בשנת 1990, לאחר תום העידן הקומוניסטי.

שאלות ותשובות על סיור האופניים

הסיור אורך כשלוש שעות.

הסיור מועבר בשפה האנגלית.

אתם מקבלים אופניים, מדריך שמלווה אתכם לאורך כל הרכיבה, בקבוק של מים מינרלים וקסדה.

סיור האופניים הזה איננו מתאים לנשים הרות.

כדאי לבוא נעולים בנעליים נוחות ובגדים התואמים לתנאי מזג האוויר שבאותו היום.

5/5 - (1 vote)
תוכן עניינים

מידע שאסור לפספס

חיפוש

אסור לפספס

מרחצאות חמים

קולינריה

דילוג לתוכן