חיפוש
חיפוש

שוק האוכל Hold utca בבודפשט

עזרה בתכנון הטיול לבודפשט? השאירו פרטים 👇

שוק האוכל Hold utca בבודפשט

שוק האוכל הולד (Hold utca Market Hall) – הפנינה הקולינרית הסודית של בודפשט

בלב רובע 5 האלגנטי של בודפשט, במרחק הליכה קצרה מהפרלמנט ההונגרי, מסתתר אחד המקומות המפתיעים בעיר – שוק האוכל הולד (Hold utca Market Hall).
זהו לא עוד שוק רגיל, אלא שילוב בין שוק חקלאים מסורתי לבין קומת אוכל מודרנית שמושכת אליה מקומיים, שפים ותיירים שמחפשים אוכל אמיתי, איכותי וטעים.

בעיר שיש בה עשרות שווקים, השוק הזה מצליח לבלוט בזכות הייחוד שלו: הוא קטן, אינטימי ומציע חוויה אותנטית – כזו שמחברת בין ההונגרים של פעם לטעמי המטבח החדש של בודפשט.


היסטוריה קצרה של השוק

שוק הולד נבנה בשנת 1897, כחלק ממערך של שווקים עירוניים שהוקמו בבודפשט בסוף המאה ה־19, בדומה לשוק הגדול שבכיכר ואמזה.
המבנה, שתוכנן על ידי האדריכל Győző Czigler, משלב סגנון נאו-קלאסי עם קונסטרוקציית מתכת חדשנית לתקופתו, והוא שופץ בשנים האחרונות תוך שמירה על המראה ההיסטורי והאוירה המקורית.

במהלך התקופה הקומוניסטית שימש המקום כשוק שכונתי פשוט, אך לאחר 2010 החל תהליך מיתוג מחודש שהפך אותו לאחד ממוקדי הקולינריה החשובים בעיר.
היום הוא נקרא גם Belvárosi Piac – “השוק העירוני של מרכז בודפשט”, ומושך אליו קהל צעיר, שפים מקומיים וחובבי אוכל מכל העולם.

Powered by GetYourGuide

איך השוק בנוי ומה תמצאו בו

השוק משתרע על שתי קומות:

הקומה הראשונה – שוק מקומי אמיתי

כאן תמצאו דוכנים של איכרים ומוכרים ותיקים – פירות וירקות טריים, נקניקים הונגריים, גבינות, מאפים, תבלינים, ובמיוחד פפריקה אדומה – התבלין הלאומי של הונגריה.
הריחות חזקים, הצבעים עזים, והכל נראה כאילו יצא הרגע מהשדה.
המקומיים מגיעים לכאן מדי בוקר עם סל קניות קטן – זו חוויה אותנטית שמראה את חיי היום-יום של תושבי בודפשט האמיתיים.

טיפ קטן: אל תפספסו את הדוכן של Mangalica Húsbolt – המתמחה בבשר חזיר ממקור הונגרי מסורתי. אפילו אם לא תאכלו, שווה לעמוד ולהביט באמנות החיתוך והעיבוד.

הקומה השנייה – גן עדן לפודיז

פה נמצא הקסם האמיתי של Hold utca.
קומת הגלריה הפכה בשנים האחרונות למתחם אוכל עילי עם מסעדות רחוב, ברי יין, דוכני שפים, ומטבחים קטנים שבהם כל מנה היא חוויה קולינרית.

השפים המובילים של בודפשט פתחו כאן דוכנים קטנים – חלקם אף זכו בכוכבי מישלן במקומות אחרים בעיר.
הקומה הזו מציעה שילוב יוצא דופן בין אוכל רחוב איכותי לבין טכניקות גסטרונומיות ברמה עולמית.


מה אוכלים שם – מנות שחייבים לנסות

Langos Gourmet

כאן תמצאו את הגרסה המודרנית למנת הרחוב ההונגרית הקלאסית – לאנגוש (Lángos).
הבצק המטוגן המוכר מקבל כאן טוויסט של שפים – עם גבינות איכותיות, שמנת חמוצה אמיתית, רוטב שום, סלמון מעושן או אפילו ביצת עין מעל.
המנה מושלמת לצילום ולחוויה קולינרית משביעה.

Stand25 Bisztró

אחד המקומות המפורסמים בקומה השנייה – דוכן שהקימו השפים המוכרים Széll Tamás ו־Szulló Szabina, זוכי תחרות Bocuse d’Or היוקרתית.
כאן תוכלו לטעום גרסאות מודרניות של מאכלים הונגריים קלאסיים כמו גולאש, רוסט אווז, ודג הפפריקה ההונגרי.
המקום קטן אך תמיד מלא, וזה אומר הכל.

Buja Disznók

דוכן שמוקדש כולו למנה אחת בלבד – שניצל.
אבל לא סתם שניצל – מדובר בשניצל ענק, דקיק ועסיסי בגודל הצלחת, שמוגש עם תפוחי אדמה או סלט כרוב.
זהו אחד המקומות האהובים בעיר לארוחת צהריים אמיתית, במחיר הוגן ועם טעם של בית.

A Séf utcája

מסעדת שף שמתמחה במנות עונתיות ומקומיות. התפריט משתנה כל כמה ימים לפי מה שיש בשוק באותו בוקר – ירקות, פטריות, בשרים וגבינות.
האווירה פתוחה וקלילה, והמנות מוגשות על מגשי עץ עם עיצוב מוקפד.

Borkonyha Wine Bar

בר יין קטן ונעים שמציע טעימות יין הונגרי באווירה רגועה, כולל יינות מאזור טוקאי המפורסם.
המקום מושלם להפסקת אחר הצהריים – כוס יין קרה, נשנוש קטן ונוף אל דוכני השוק מלמעלה.


אווירה ותחושה כללית

שוק Hold utca שונה משווקים אחרים בעיר – הוא לא תיירותי מדי, שומר על אווירה מקומית אמיתית, ומציע חוויה אלגנטית אך נגישה.
הוא נקי, נעים מאוד לטייל בו, והעיצוב המשומר מעניק תחושת נוסטלגיה קלה של בודפשט הישנה.

בימי שישי בצהריים המקום שוקק במיוחד – המקומיים מסיימים את שבוע העבודה ומגיעים לאכול צהריים או לשתות כוס יין.

טיפ סודי: שווה להגיע מוקדם יחסית (בסביבות 11:30) כדי למצוא מקום ישיבה, במיוחד ליד הדוכנים של Stand25 ו־Buja Disznók.


מה מיוחד בשוק הולד לעומת אחרים בעיר

בעוד השוק הגדול (Great Market Hall) מושך המונים של תיירים, Hold utca הוא מקום של מקומיים אמיתיים.
הוא קטן יותר, אינטימי, ואפשר להרגיש בו את הקשר הישיר בין החקלאים, השפים והלקוחות.
זה גם המקום שבו תמצאו את הדור החדש של המטבח ההונגרי – כזה שמכבד את המסורת אך מציג אותה בדרך חדשנית ומרגשת.


שעות פתיחה ומידע שימושי

  • כתובת: Hold utca 13, Budapest V, 1054

  • תחנת מטרו קרובה: Arany János utca (M3) או הליכה קצרה מתחנת Kossuth Lajos tér

  • שעות פתיחה:

    • שני-שישי: 07:00–18:00

    • שבת: 07:00–14:00

    • ראשון: סגור

  • רוב הדוכנים בקומה העליונה פועלים בעיקר בשעות הצהריים (11:00–15:00).


טיפים והמלצות בלעדיות

  • הזמינו מקום בשעות הצהריים המוקדמות – חלק מהדוכנים נסגרים כשנגמר האוכל.

  • אל תמהרו – שבו, הסתכלו על האנשים, וראו כיצד השפים מכינים מנות מול העיניים שלכם.

  • נסו קינוח הונגרי מסורתי בקומה הראשונה – כמו rétes (שטרודל הונגרי) או עוגת קיורטוש.

  • בימי חמישי לעיתים מתקיימים אירועי טעימות יין קטנים.

  • תשומת לב לצילום: התאורה בשוק יפהפייה, במיוחד על חלונות הברזל המקוריים – מקום מושלם לתמונות אינסטגרם אמיתיות ולא מבוימות.

המסעדות והדוכנים שלא כדאי לפספס

Stand25 Bistro

דוכן-מסעדה שזכה לשבחים רבים בתקשורת הקולינרית האירופית.
מאחורי המקום עומדים השפים טאמאש סבו ואנדריאה סנדר, שזכו בכוכב מישלן במסעדת Stand היוקרתית בעיר.
כאן הם מגישים אוכל הונגרי קלאסי עם טאץ’ עכשווי – גולאש מושלם, נתחי עגל ביין אדום, פירה חלק כמשי וקינוח “סומלו גלושקה” (Somlói galuska) שיגרום לכם להתאהב מחדש במתוק ההונגרי.

Buja Disznók

אחד הדוכנים הפופולריים ביותר – מתמחה במנות חזיר הונגריות: שניצל ענק בגודל הצלחת, בשר חזיר רך ברוטב שום וחרדל, ופירה עשיר.
אווירה קלילה, מחירים נוחים, וטעמים שמושכים גם את המקומיים.

Steamboo

דוכן חדש יחסית שמביא ניחוח אסיאתי לשוק, עם מנות באן, נודלס וירקות מאודים – אופציה נהדרת לצמחונים או למי שמחפש משהו קליל.

A Séf Utcája

דוכן בשם “רחוב השף” – תצוגה מתחלפת של מנות שפים מקומיים. בכל שבוע כמעט יש תפריט חדש, לפי חומרי הגלם הזמינים. מומלץ לבדוק מה מציעים ביום הביקור.


אווירה ייחודית

שוק הולד שונה מאוד משווקים תיירותיים אחרים כמו השוק הגדול (Great Market Hall) – הוא קטן יותר, אינטימי יותר, ובעיקר מקומי יותר.
אין כאן דוכני מזכרות, אין רעש או צפיפות – רק ריחות טובים, אנשים אמיתיים, ותחושת גילוי.

בשעות הצהריים המקום מתמלא בעובדים מהמשרדים הסמוכים שבאים לאכול ארוחת צהריים מהירה, ובסופי שבוע תראו יותר תיירים וסקרנים קולינריים.

שעות פעילות ומתי להגיע

השוק פתוח לרוב בימים שני עד שבת:

  • שני-שישי: 6:00-18:00

  • שבת: 6:00-14:00

  • ראשון: סגור

הקומה העליונה (אזור האוכל המוכן) נפתחת מאוחר יותר, סביב 10:00, ורוב הדוכנים פעילים עד 15:00-16:00.

טיפ חשוב: אם אתם רוצים ליהנות מהאוכל הטרי ביותר – הגיעו בין 11:00 ל־13:00, אז המקום שוקק חיים.


מיקום ואיך להגיע

השוק ממוקם בכתובת: Hold utca 13, Budapest 1054.
נמצא במרחק הליכה קצר מבניין הפרלמנט, ולכן ניתן לשלב ביקור כאן כחלק מטיול באזור.

איך מגיעים:

  • במטרו: קו M3 (הכחול) – ירידה בתחנת Arany János utca.

  • ברגל: כ־7 דקות הליכה מפרלמנט הונגריה.

  • בטראם: קווים 2 ו־4-6, ירידה בתחנת Nyugati tér ומשם הליכה קצרה.


טיפים סודיים

  • אל תפספסו את הקפה למעלה ב־Madal Café – אחד מבתי הקפה הטובים בעיר, עם קפה הונגרי משובח וטארט פירות עונתי.

  • יש דוכן שמוכר יין לבן מהאיזור של בלטון – בקשו לטעום את “Olaszrizling” – יין יבש ומקומי.

  • רבים מהדוכנים מציעים מנות קטנות – אפשר לחלוק עם בן/בת הזוג ולנסות כמה סוגים במקום מנה אחת גדולה.

  • כדאי להביא מזומן – לא כל הדוכנים מקבלים כרטיס אשראי.

  • אל תתפלאו אם תראו שפים מקומיים מפורסמים קונים כאן חומרי גלם – זה המקום שבו הם באמת עושים קניות.


למה שוק הולד הוא חובה בביקור בבודפשט

כי הוא מציע חוויה קולינרית אמיתית – לא מתויירת, לא יוקרתית מדי, אלא פשוט טעימה, אותנטית ואיכותית.
הוא מייצג את הצד העמוק והאמיתי של המטבח ההונגרי – חומרי גלם טובים, שפים צעירים, ומסורת שעוברת מדור לדור.

פה תרגישו את הקצב האמיתי של העיר, תטעמו אוכל שמבושל באהבה, ותבינו למה בודפשט נחשבת לאחת הבירות הקולינריות המפתיעות של אירופה.

אהבת? נא לדרג

אהבת? אפשר לשתף!

Facebook
WhatsApp
תוכן עניינים

מידע שאסור לפספס

חיפוש

אסור לפספס

מרחצאות חמים

קולינריה

error: Content is protected !!