חיפוש
חיפוש

סדנת שטרודל עבודת יד בבודפשט

עזרה בתכנון הטיול לבודפשט? השאירו פרטים 👇

סדנת שטרודל עבודת יד בבודפשט

סדנת שטרודל עבודת יד בבודפשט - סדנאות אפיה שטרודל בבודפשט. מחפשים סדנאות בישול או קורס בישול קצר? קחו שיעור הכנת שטרודל הונגרי מסורתי עם שפית

המטבח ההונגרי מציע לא מעט מאפים נהדרים, שחלקם מככבים אפילו במטבחים שלנו. אחד המאפים המוכרים הוא השטרודל המפורסם, המגיע בתצורות שונות ובעיקר מביא אתו טעמים נפלאים. סדנת שטרודל עבודת יד, המוצעת על ידי המקומיים, היא הזדמנות לגלות את סודותיו של המאפה המעולה הזה וגם ללמוד על המילויים הטיפוסיים ועל כל השיטות והמנהגים הרלוונטיים לו. במסגרת הסדנא תכינו שני שטרודלים (כן, כן, ממש בכוחות עצמכם), אותם תוכלו יחד עם המשתתפים האחרים (אל תדאגו. את השאריות תוכלו לקחת אתכם).

כמה מילים על השטרודל

השטרודל ההונגרי, בדומה לזה האופייני למדינות אירופה האחרות, הוא סוד של מאפה העשוי שכבות דקות זו על זו (בצק עלים) עם מילוי שהוא בדרך כלל מתוק. ניתן למצוא בהונגריה גם שטרודל עם מילויים מלוחים, שפופולאריים מאד, כולל אפילו מילוי של כרוב. השטרודל הפך לנפוץ ואהוב מאד בתקופה האימפריה האוסטרו-הונגרית, עם זאת מתכון השטרודל העתיק ביותר מתוארך לשנת 1697.

השטרודל הוא חלק מהמטבח האוסטרי, אך הוא נפוץ גם במטבחי מרכז אירופה אחרים. הוא אחד המאפים המסורתיים האהובים ביותר בקרב ההונגריים, כאשר תפוחים הוא המילוי המקובל וגם הפופולארי מכולם.

אופים מנוסים מתחילים את הכנת השטרודל מבצק שהם עצמם מכינים. אופים פחות מנוסים, וכפי שעושים רבים, רוכשים בצק פילו מוכן. את השטרודל המסורתי מאד פשוט להרכיב, אם כי החלק המסובך ביותר הוא מתיחת הבצק, כך שיהיה כמעין נייר דק. יש למשוך ולמתוח בעדינות את הבצק מבפנים כלפי חוץ, תוך כדי סיבובו. כיום ניתן לרכוש בצק פילו קפוא מרודד או דק מספיק, מה שמצריך רידוד קל ומהיר. תודות לכך הכנסת השטרודל מסתיימת במהרה ובתוך זמן קצר מקבלים מאפה מושלם.

ההונגרים אוהבים להשתמש בתפוחים מגוררים בעת הכנת השטרודל, הזהים לאלה של פאי תפוחים. פינק ליידי או גרני'ס סמית' הם המקובלים. את התפוחים לגרד לרצועות דקות ולהוסיף להם מעט אבקת סוכר, קינמון ומיץ לימון. יש לתת לזה לשבת כמה דקות, עד שהתפוחים מוציאים כמות יפה של מיץ, שאותו יש לסנן. אפשר גם לסחוט את התפוחים באמצעות הידיים כדי להוציא מהם את רוב המיץ.

שאלות ותשובות על סדנת שטרודל עבודת יד

סדנת הכנת השטרודל נמשכת כשעתיים וחצי.

הסדנא מועברת כולה בשפה האנגלית.

הכנת שני שטרודלים, שני משקאות – פלינקה ויין הונגריה, את כל חומרי הגלם הנדרשים לצורך הכנת השטרודל, עזרה והכוונה על ידי שף או שפית מקצועיים, מתכונים מסורתיים העוברים בין בני המשפחה וחטיפים הונגריים טיפוסיים.

הסדנא מיועדת לבני 10 ומעלה.

הסדנא נערכת בביתם הפרטי של המעבירים אותה, בכתובת: Kiraly u. 77, 1077

אהבת? נא לדרג
תוכן עניינים

מידע שאסור לפספס

חיפוש

אסור לפספס

מרחצאות חמים

קולינריה

דילוג לתוכן